“سامانه نیما چیست؟” این سوالی است که ذهن بسیاری از اشخاص را در حوزه تجارت به خود مشغول کرده است. نیما مخفف نظام یکپارچه معاملات ارزی است. 28 بهمنماه سال 1396، این سامانه به شکل آزمایشی راهاندازی شد. در تاریخ سوم اردیبهشت 1397، به صورت رسمی شروع به کار کرد. این سامانه را میتوانیماز زیرمجموعههای سامانه جامع تجارت بدانیم.
این وبسایت، در واقع پلتفرمی ایمن برای خرید و فروش ارز است. این امر را میتوان به عنوان هدف اصلی تشکیل سامانه در نظر گرفت. همچنین سامانه معاملات ارزی را میتوان به عنوان ابزاری تامین ارز مورد نیاز صادرات و واردات کشور در نظر گرفت. به واسطه آن تجارتگران، به طیف انبوهی از صرافیهای بانکی و تضامنی دسترسی دارند.
سامانه نیما ورود
برای ورود به وبسایت ارز نیمایی، ابتدا لازم است که در این سامانه ثبتنام کنید. برای ثبت نام در سامانه ارز نیمایی ابتدا باید وارد وبسایت www.ntsw.ir شوید. پس از ثبت نام کردن، میتوانید وارد سامانه شوید و از خدمات آن بهره ببرید.
خرید ارز
بعد از وارد شدن به این پلتفرم، میتوانید خرید ارز را به شکل زیر انجام دهید:
- با عنوان، درخواست خرید ارز، درخواست خود را ثبت کنید.
- برای ثبت کردن درخواستتان، فرم مربوط را باید پر کنید. به این ترتیب که باید اطلاعاتی مانند، ارز درخواستی، آدرس حساب مقصد و اطلاعات فرد درخواست کننده را در آن وارد کنید.
کاربرد سامانه
همانطور که اشاره شد، ثبت تقاضای ارز از طریق سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی توسط متقاضیان امکانپذیر است. از طرف دیگر، فروشندگان ارز نیز میتوانند در همین سیستم مقدمات فروش ارز خود را فراهم کنند. در نتیجه از طریق این سامانه، میزان معاملات ارزی که به دور از نظارت بانک مرکزی انجام میشوند، به شدت کاهش خواهند یافت و این موضوع مهمترین کاربرد این سامانه است. در ادامه مقاله به توضیح مزایای این سامانه میپردازیم.
مزایای سامانه نیما
اولین مزیتی که این سامانه برای نظام ارزی کشور داشته است، نظم دادن به اطلاعات ارز ورودی و خروجی کشور است. علاوه بر آن کار افرادی را که مداوم با این بازار سر و کار دارند را ساماندهی میکند.
این وبسایت توسط مکانیسم عرضه و تقاضا به کشف نرخ واقعی ارز کمک میکند. در نتیجه این امور موجب یکسانسازی نرخ ارز میشود. این امور در نهایت ایجاد بازاری شفاف برای معاملات ارزی میشود.
نتیجهگیری
نیما یک سامانه نوآورانه است که توسط بانک مرکزی کشور برای کنترل و نظارت بر معاملات ارزی تأسیس شده است. این سامانه در سال ۱۳۹۷ راهاندازی شده و به شفافیت بیشتر در مبادلات ارزی در کشور کمک کرده است. افراد میتوانند درخواستهای خرید و فروش ارز خود را از طریق این سامانه ثبت کنند.
هدف از تأسیس سامانه نیما، جلوگیری از خروج ارز برای کالاها و خدمات غیرضروری به خارج است. در حقیقت، سامانه نیما به بانک مرکزی اجازه میدهد تا معاملات ارزی را تحت نظر خود قرار دهد و از خروج غیرضروری ارز جلوگیری کند.