سامانه جامع تجارت: معرفی و اهداف- دریچه تجارت پلتفرم تجارت آنلاین

سامانه جامع تجارت: معرفی و اهداف- دریچه تجارت پلتفرم تجارت آنلاین

اگر در حوزه تجارت و بازرگانی فعالیت دارید، به طور حتم نام سامانه جامع تجارت به گوشتان خورده است. این پلتفرم، به امور تجاری، فعالان این حوزه سرعت بخشیده و به موجب سهولت در پروسه تجارت شده است.

بهره‌وری از سامانه جامع تجارت، به دلیل پیچیدگی‌ها و مشکلاتی که در فرایند صادرات و واردات وجود دارد، ضروری شده است. صادرات و واردات کالاها نیازمند رعایت قوانین مختلف و تبادل اسناد و اطلاعات بین دستگاه‌های مختلف است.

وزارت صمت و سامانه جامع تجارت

سامانه جامع تجارت ایران (یا ایران سما) یک سیستم الکترونیکی است که توسط سازمان توسعه تجارت ایران تحت نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت راه اندازی شده است. این سامانه به منظور تسهیل و تسریع فرآیندهای تجاری مربوط به واردات و صادرات کالاها و خدمات در ایران ایجاد شده است.

سامانه جامع تجارت ایران یک پلتفرم آنلاین است که شامل به‌روزرسانی و نشر قوانین و مقررات تجاری، ارائه خدمات الکترونیکی مانند درخواست‌های واردات و صادرات، صدور مجوزها و تایید نمونه‌های کالا، ارائه اطلاعات بازار و آمار تجاری، پرداخت الکترونیکی و اینترنتی و سایر امکانات متفرقه مورد نیاز تاجران و شرکت‌های تجاری است.

ورود به سامانه جامع تجارت ایران

با ورود به سامانه جامع تجارت ایران، کاربران قادر هستند از امکانات متنوعی که در ادامه نام برده شده‌اند، استفاده کنند:

  • ثبت درخواست‌های واردات و صادرات
  • دریافت اطلاعات مربوط به نرخ ارز و تعرفه‌های گمرکی
  • ارسال و دریافت پیام و مستندات تجاری
  • تسویه حساب الکترونیکی
  • مدیریت انبارها

از طریق سامانه جامع تجارت ایران، تجار و کسب‌وکارها می‌توانند به رونق تجارت خود در بازار داخلی و بین‌المللی کمک کرده و هزینه‌ها و زمان مربوط به فرایندهای تجاری را بهبود بخشند. این سامانه باعث ساده‌تر شدن ارتباطات و افزایش تسهیلات در عملیات تجاری می‌شود و به کاربران امکان می‌دهد با صرفه‌جویی در زمان و هزینه، به بهترین شکل ممکن بازارهای جدید را کشف و همکاری با تجار داخلی و خارجی را ارتقا دهند.

اگر شما یک تاجر یا صاحب کسب‌وکار هستید، ورود به سامانه جامع تجارت ایران شما را قادر می‌سازد تا به‌صورت آنلاین عملیات تجاری خود را مدیریت کنید، درخواست‌های خود را ثبت کنید و مستندات مربوط به تجارت خود را به راحتی مورد استفاده قرار دهید. هم‌چنین می‌توانید از امکانات مالی و مدیریتی سامانه استفاده کنید تا تسویه حساب الکترونیکی خود را انجام داده و مدیریت انبارها و موجودی کالاهای خود را بهبود بخشید. با ورود به سامانه جامع تجارت ایران، شما از امکانات پیشرفته و رشد تجاری بی‌نظیری بهره‌مند خواهید شد.

هدف از تشکیل سامانه جامع تجارت چیست؟

سامانه جامع تجارت ایران، با اهداف مختلفی تشکیل شده است که در این بخش به توضیح هر کدام از از موارد آن می‌پردازیم:

ایجاد بستر مشترک و هماهنگ برای تسهیل و توسعه تجارت در کشور

این سامانه به عنوان یک بستر مشترک برای کسب و کارها و نهادهای دولتی فعالیت می‌کند تا فرآیندهای تجاری را تسهیل نموده و توسعه دهد.

افزایش شفافیت در عملیات تجاری و بازرگانی

وجود این پلتفرم، موجب شفافیت امور تجاری و بازرگانی گشته است. چرا که تبادل داده‌ها به صورت شفاف و ایمن انجام شده و در نتیجه تخلف‌ها کاهش می‌یابند.

کاهش هزینه‌های مربوط به تجارت و بازرگانی

سامانه جامع تجارت، با ساده‌سازی فرایندهای تجارت، باعث کاهش هزینه‌های تجارت و بازرگانی شده است. در واقع به کسب و کارها کمک می‌کند تا با هزینه کمتری عملکرد خود را بهبود بخشند.

افزایش کارایی در فرایندهای تجاری

انجام امور تجاری و بازرگانی به شکل آنلاین موجب بهبود فرایندهای تجاری و بازرگانی می‌شود. تمام امور و مراحل توسط این پلتفرم به‌طور کامل واضح است. دسترسی به اسناد و مدارک به‌صورت آنی امکان‌پذیر است. در نتیجه این مهم، با ایجاد سهولت در اعمال بازرگانی، باعث کارآمدی اجزای یک فرایند تجاری می‌شود.

افزایش امنیت در عملیات تجاری

سامانه جامع تجارت ایران با توجه به این‌که روش‌ها و فناوری‌های امنیتی خاص خود را دارد، امنیت در عملیات تجاری و بازرگانی را تضمین کرده تا از سرقت اطلاعات جلوگیری کند.

تسهیل روند بازرگانی میان کسب و کارها و بخش دولتی

این پلتفرم امکان برقراری ارتباط مستقیم و مؤثر را بین کسب و کارها و نهادهای دولتی فراهم کرده است. این امر در نهایت باعث تسهیل و سرعت بخشیدن به امور صادرات و واردات می‌شود.

فراهم کردن ابزارها

سامانه بستری را فراهم می‌کند تا کسب و کارها بتوانند به راحتی و با اعتماد برخی از امور مربوط به تجارت خود را مدیریت کنند.

بهبود ارائه خدمات سازمان‌های تجاری

این سامانه با فراهم کردن یک بستر ارتباطی مؤثر بین نهادهای دولتی و صنعت و تجارت، امکان ارائه خدمات و رفع مشکلات صنعت و تجارت را فراهم کرده است. در واقع موجب سهولت رابطه میان این دو می‌شود.

نقش سامانه جامع تجارت در اقتصاد بین‌الملل

در مواجهه با پیچیدگی‌های بسیار در قوانین تجارت بین‌الملل، این پلتفرم به‌طور مؤثری به عنوان یک سیستم تسهیل‌گر در این زمینه عمل می‌کند. این سامانه با ارائه یک پلتفرم جامع و جدید برای تاجران، فرصت‌های بیشتری را در دسترس قرار می‌دهد. علاوه بر آن باعث کاهش مشکلات و دردسرهای اداری مربوط به تجارت بین‌الملل می‌شود.

اجرای این سامانه به عنوان یکی از نقاط تمرکز برنامه‌های دولت الکترونیک، در مبارزه با فساد در این حوزه کمک می‌کند. به همین دلیل، از اهمیت استفاده مناسب و جدی از سامانه جامع تجارت ایران نباید غافل شد و باید در بهره‌برداری کامل از این پلتفرم تلاش کرد.

کاربرد سامانه جامع تجارت ایران

سامانه جامع تجارت در تاریخ 5 مرداد 1395 به‌طور رسمی آغاز به کار کرد. تاجران و بازرگانان مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم را می‌توانند از طریق این پلتفرم انجام دهند.

این سامانه به تاجران و بازرگانان امکاناتی ارائه می‌دهد که می‌توانند اموری مانند ثبت سفارش کالا، اخذ مجوزهای ورود و استعلام کارت بازرگانی را به‌صورت آنلاین انجام دهند. برای استفاده از این سامانه، کاربران می‌توانند به وبسایت www.ntsw.ir مراجعه کنند. برای آشنایی دقیق می‌توانید روی آموزش سامانه جامع تجارت کلیک کنید.

اطلاعات نشان می‌دهد که تاکنون 73 کشور دیگر نیز سیستم‌های مشابهی به سامانه جامع تجارت راه‌اندازی کرده‌اند. هدف این سیستم‌ها نیز کمک به تسهیل و تسریع امور تجارت بین‌المللی است. بدیهی است که روش کار این آن‌ها ممکن است با سامانه تجارت ایران متفاوت باشد.

سامانه جامع تجارت، خدمات متنوعی ارائه می‌دهد. با توجه به نیاز و درخواست کاربران می‌توان آن‌ها را از هم تفکیک کرد. مهمترین این خدمات را در ادامه توضیح داده‌ایم.

ثبت اطلاعات شرکت‌ها

شرکت‌های تجاری، از طریق این سامانه می‌توانند اطلاعات خود را ثبت کنند. این اطلاعات شامل اطلاعات اساسی، مالی و تماس با شرکت می‌شود.

ثبت و صدور مجوزها

یکی از امکان‌هایی که این پلتفرم برای کاربرانش فراهم کرده است، ثبت و صدور مجوز است. تاجران و بازرگانان می‌‌توانند مجوزهای واردات و صادرات، تولید توزیع و… را از طریق این سامانه دریافت کنند.

ثبت و رصد عملیات تجاری

ثبت و رصد عملیات تجاری، به این معنا است که شرکت‌ها می‌توانند عملیات تجاری خود را ثبت و مشاهده کنند. خرید و فروش کالاها، انبارداری و پخش کالاها و…

پشتیبانی از تجارت الکترونیک

از خدمات تجارت الکترونیک این وبسایت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ثبت سفارش
  • پرداخت وجه
  • ارسال کالا
  • رصد سفارش‌ها

ارائه تسهیلات مالی

سامانه جامع تجارت ایران، تسهیلات مالی مرتبط را به کاربران واجدالشرایط خود ارائه می‌دهد.

اخذ اطلاعات بازار و تحلیل داده‌ها

شرکت‌ها می‌توانند از طریق سامانه جامع تجارت، اطلاعات مربوط به بازار را دریافت کنند. هم‌چنین می‌توانند از تحلیل داده‌ها تجاری ب به منظور بهبود برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری، بهره ببرند.

این چند مورد از خدمات ارائه شده توسط سامانه جامع تجارت ایران بود و ممکن است بر اساس نیازهای کاربران، خدمات دیگری نیز مورد ارائه قرار بگیرد.

تایید فاکتور در سامانه جامع تجارت

این مورد از مهمترین خدمات سامانه جامع الکترونیک است. تایید فاکتور زمانی کاربرد دارد که شخص، کالا را مستقیم از تولیدکننده خریداری کرده باشد. در این صورت او باید صحت فاکتورهای خرید ثبت شده را در سامانه تایید کند.

برای این امر، ابتدا باید ثبت نام در سامانه جامع ایران را انجام دهید. پس از آن می‌توانید از پوتال شخصی خود، فاکتورها را رد یا تایید کنید.

زیر مجموعه‌های سامانه جامع تجارت

سامانه‌های کوچکتری هستند که هر کدام از زیرمجموعه‌های سایت سامانه جامع تجارت‌ هستند. این سامانه‌ها عبارت‌اند از:

سیستم جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا

سیستم جامع انبارها در جهت کنترل و مدیریت انبارها و مراکز نگهداری کالا استفاده می‌شود. این سامانه شامل امکاناتی مانند مانیتورینگ موجودی کالا، مدیریت ورود و خروج کالا، برنامه‌ریزی تولید و توزیع، و تهیه گزارش‌های تحلیلی است.

سامانه استعلام‌ شناسه کالا

استعلام شناسه کالا سیستمی است که به هر کالا یک شناسه یا کد منحصربه‌فرد اختصاص می‌دهد. این شناسه‌ها برای ردیابی و ثبت اطلاعات کالاها در سیستم‌های مختلف استفاده می‌شوند و به تبادل اطلاعات میان سازمان‌ها و نظام‌های تجاری کمک می‌کنند.

سامانه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری

سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی اعتباری برای ارزیابی اعتبار کسب و کارها و صنعتگران، اطلاعات مالی و تجاری آن‌ها را جمع‌آوری و بررسی می‌کند. سپس به ازای هر کسب و کار یک رتبه اعتباری تعیین می‌شود که باعث بهبود روند معاملات تجاری می‌شود.

درواقع این سامانه با بررسی تسهیلاتی اشخاص از بانک‌ها و موسسه‌ها دریافت کرده‌اند، نحوه پرداخت آن‌ها و بررسی چک‌های برگشتی، امتیازدهی و رتبه‌بندی را انجام می‌دهد. پرداخت اقساط به هر میزانی که بدون تاخیر باشند، اعتبار بالاتر می‌رود.

درگاه ارزی یا نظام یکپارچه معاملات ارزی نیما

نظام یکپارچه معاملات ارزی، پلتفرمی است که توسط بانک مرکزی تاسیس شده است. این سایت با هدف هماهنگی صادرات و واردات پایه‌گذاری شده است. در این سامانه، متقاضی‌ها ارز مورد نظر خود را تقاضا می‌کنند و صادرکنندگان آن را ارائه می‌دهند.

این درگاه به تاجرها و کسب‌وکارها امکان می‌دهد تا تبادل ارز را به‌صورت الکترونیکی انجام دهند. این سامانه اطلاعات مربوط به نرخ ارز و مقررات ارزی را فراهم می‌کند و فرایند تسویه حساب را تسهیل می‌کند.

سامانه جامع امور گمرکی

این سامانه به تجار و تامین‌کنندگان خدمات حمل و نقل، اطلاعات مربوط به راه‌های حمل و نقل، بارنامه‌ها، بارگیری و تخلیه وضعیت کالا و زمان تحویل را فراهم می‌کند. این سامانه به صورت آنلاین ارتباط بین معامله‌گران را برقرار کرده و به بهبود مدیریت زنجیره تامین کمک می‌کند.

سامانه تجارت فرامرزی به تاجرها، گمرک و سازمان‌های مرتبط امکان می‌دهد تا فرآیندهای گمرکی را به صورت آنلاین انجام دهند. از جمله امکانات این سامانه می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • ارسال اطلاعات مربوط به واردات و صادرات
  • صدور گواهی‌نامه‌های گمرکی
  • پرداخت‌های الکترونیکی
  • دریافت اخطارهای گمرکی

 

سامانه جامع تجارت، پلتفرمی است که با هدف سهولت انجام انواع معاملات بین‌‌المللی طراحی شده است. این سامانه برای تمامی امور تجاری و بازرگانی در سطح بین‌المللی بخش‌های مربوط به خود را دارد. امروزه، حتی اگر بسیار کم با دنیای تجارت و بازرگانی سر و کار دارید، لازم است که با این سامانه آشنا باشید و کار کردن با ابزراهای مختلف آن را بدانید.

Be the first to write a review